Maraş Tava Tarifi
Kahramanmaraş yöremizin lezzetli yemeklerinden Maraş Tava tarifini sizler için hazırladık.
Maraş Tava Gerekli Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 2 adet kırmızı, 3 adet yeşil biber
- 2 Adet soğan
- 8 Adet domates
- 1 Baş sarımsak
- 1 kg kuzu veya dana eti
- 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- 1 çay bardığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
- Pul biber, Karabiber, Tuz
Maraş Tava Yapılışı:
Tüm malzemeleri ufak küp şeklinde doğrayın, sıvı yağı fırın tepsinin zemine döktükten sonra, etleri tepsiye güzelce yayın, sonra soğan, sarımsak, biber, patlıcan ve en üste domatesler gelecek şekilde sırayla tepsiye koyun. Sulandırdığınız salçayı malzemelerin üzerinde gezdirin. Daha sonra tere yağını yada margarini dilim dilim yapıp malzemelerin üzerine yerleştirip, baharatları atın. yaklaşık 1 saat ile 1.5 saat arası fırında pişirin.
Öneriler:
İmkanınız var ise yemeğinizi taş fırında pişirtebilirsiniz. Yemeğiniz suyunu çekene kadar pişmelidir. Dilerseniz zaman zaman karıştırabilirsiniz. Yanında pirinç pilavı, çoban salata ikram edebilir içecek olarak tuzlu ayran ikram edebilirsiniz.