Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
(K.Maraş Usulü)
Malzemeler(2 Kişilik):
- Yarım kg. az yağlı kıyma
- Orta boy 3 adet patlıcan
- Tuz, karabiber
- 4 Diş sarımsak
- 2 Adet domates
- 3 Adet yeşil biber
Patlıcan Kebabı'nın Yapılışı:
Patlıcanlarımızı yuvarlak olarak kesip, suya beklemeye bırakıyoruz. Bu sırada kıymaya tuz ve karabiber ekleyip bir müddet yoğuruyoruz. Kıyma kıvamına gelince köfte yapıyoruz ve az sıvı yağ döktüğümüz tepsiye, bir patlıcan bir kıyma olarak dizmeye başlıyoruz. 2 kişilik yaptığımız için küçük bir tepsi kullanabiliriz. Tam orta kısımdan dizmeye başlarsanız pişimi daha güzel olur. Patlıcan ve köftelerimizi dizdikten sonra, yine yuvarlak yuvarlak kestiğimiz domatesleri Patlıcan Kebabımızın üstüne koyuyoruz ve uzunlamasına kestiğimiz biberleri de domateslerin arasına koyuyoruz. Sarımsakları kabuğu soyulmuş şekilde tüm tüm aralara serpiştirebilirsiniz. Son olarak bir miktar tere yağını yemeğimizin üzerine koyup pişirmeye başlıyoruz.
Öneriler:
Patlıcan Kebabının yanında pirinç pilavı ve çoban salata tavsiye ederim, ayrıca tepsinizin kenarları boş kalmasın derseniz domatesleri ikiye bölüm kabuklu kısmı üste gelecek şekilde yemeğimizin yanına koyup, üzerine isot, ve tuz atarak çeşitlendirebiliriz.