Gelin Güveci Yemek Tarifi
Afyon, Bolvadin yöresel yemeklerinden olan Gelincik Güveci yemek tarifini sizler için araştırdım.
Gerekli Malzemeler:(4 Kişilik)
- Kuş başı et 500 gr.
- 1 adet kuru soğan orta boy
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 3 adet yufka
- Kekik, karabiber, tuz, biber
Gelin Güveci yapılışı;
Kuşbaşı etleri düdüklü tencerede yaklaşık bir saat haşlıyoruz, domatesi rendeleyip, biberleri ve soğanları doğrayıp, sarımsakları tüm bir şekilde tavaya ısıttığımız yağın içine atıp kavuruyoruz. yufkaları önce servis tabağı boyunda sonra yemek tabağı boyunda en son çorba kasesi boyunda kesip üst üste koyup, çorba kasesinin içine koyup fırına sürüyoruz. Yufkalar pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Yufkalarımız piştikten sonra alıp bor cama alıyoruz üzerine hazırladığımız harcımızı ekleyip fırına tekrar sürüp 20 dk. daha pişiriyoruz. Hepsi bu kadar. Ne yaparsınız yapın sevginizi de katın.
Öneriler:
Gelin güveci yemeğimizin yanında, Yeşil Mercimekli bulgur pilavı, vişne hoşafı öneriyoruz. Ekmek olarak tırnaklı pide önerimizdir.