Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı Malzemeleri:
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 15 Adet arpacık soğan
- 2 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 Adet havuç
- 2 Adet patates
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Tuz, Karabiber, Kekik
Tas Kebabı Yemeği Yapılışı:
Tencerede ısıttığımız yağın üzerine, kuşbaşı dana etini ilave edip etlerin rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra soyulmuş arpacık soğanları ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp et suyunu salana kadar pişirelim. Daha sonra salçayı ilave edip karıştıralım. Havucu yuvarlak şeklinde doğrayıp ilave edelim. Ardından kaynamış suyu ilave edip 15 dakika daha pişirelim. Daha sonra küp şeklinde irice doğradığımız patatesleri, tuzu ve baharatları ilave edip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Öneriler:
Tas Kebabı yemeğimizin yanında tere yağlı bulgur pilavı yada pirinç pilavı servis edilebilir. Ayrıca baharat olarak bir çay kaşığı kimyon da katılabilir. Salata olarak mevsim salata önerisinde bulunuyoruz.