Testi Kebabı Tarifi
(Yozgat Yöresi)
Yozgat'ın meşhur yemeklerinden olan testi kebabı tarifini sizler için hazırladık. Çok lezzetli bir damak tadına sahip olan Yozgat Testi Kebabı yapım açısından çok da zor olmayan bir tarife sahip. Pişirim konusu çok kolay olmayabilir.
Testi Kebabı Malzemeleri:
- 1 Adet Çömlek Testi
- 1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 2 Yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kg arpacık soğan
- 1 Baş sarımsak
- 2 Adet büyük boy domates
- Tuz, Karabiber, Kimyon
- 1 Su bardağı un ve yarım su bardağı su
Testi Kebabı Hazırlanışı:
Yozgat Testi Kebabını yapmak için malzemelerimizi güzelce doğruyoruz ve hepsini geniş bir tepsiye alıyoruz ( sarımsakları kabuklarını soyup tüm atabilirsiniz). Malzemelerimizi güzelce karıştırdıktan sonra tepsiye güzelce karıştırıyoruz ve testinin içerisine dolduruyoruz. Testiyi doldurduktan sonra unumuzu hamur yapıp testinin ağzını, hamurla kapatıyoruz. Taş fırına verip 1,5 saat pişirmesini istiyoruz. Pişirmeyi kendiniz yapmak isterseniz uygun bir yere ateş yakıp testiyi közlerin ortasına koyup testinin etrafını közle kapata bildiğiniz kadar kapatıp pişmesini sağlayabilirsiniz. 1,5 saat pişirdikten sonra testimizi alıp testinin üst kısmını kırarak Yozgat Testi Kebabımızı uygun bir tepsiye döküyoruz.
Öneriler:
Yozgat Testi Kebabının yanında pirinç pilavı ve çoban salata kullanabilirsiniz. Etin kıvamının tam olmasını sağlamak için bir gün dolapta yoğurta içerisinde yada süt içerisinde bekletebilirsiniz.